Palačinky s krevetami
40 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 4decilitryMléko polotučné
- 400gramůKrevety tygří
- 1kusCitrony
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
33 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
928 mg
Postup přípravy
- 1Krevety ponoříme do hrnce s vařící vodou s 1/2 lžičkou soli a pomalu je povaříme přibližně 15 minut. Scedíme je, necháme okapat, oloupeme, potom je dáme do misky, polijeme pomerančovou šťávou, přidáme špetku soli a pepře, zamícháme a necháme stranou.
- 2Mouku a kypřící prášek prosejeme do vhodné nádoby, přidáme špetku soli, všechna vejce, mléko, přidáme dvě lžíce oleje a suroviny rozšleháme na hladkou tekoucí hmotu. Přikryjeme a na 15 minut necháme odležet.
- 3V pánvi rozehřejeme malé množství oleje, naběračkou nalijeme přiměřené množství těsta, zakroužíme s ní, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve, vrátíme na oheň, pečeme z jedné strany, potom obrátíme a palačinku dopečeme z druhé strany dorůžova. V pečení postupujeme do skončení těsta, hotové skládáme na sebe, a udržujeme je teplé.
- 4Hotové palačinky podle porcí rozdělíme na talíře, každou naplníme připravenými krevetami, přeložíme druhou půlkou, ozdobíme čtvrtkami citrónu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.