Palačinky s omáčkou z lesního ovoce
30 min.
Ingredience
- 0máčka
- 110gramůCukr krupice
- 60gramůMaliny
- 50mililitrůLikér třešňový
- 60gramůBorůvky
- 1kusCitrony
- 60gramůOstružiny
- 30gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceZmrzlina vanilková
- Těsto
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Na těsto nasypeme do mísy mouku, špetku soli, přidáme rozšlehaná vejce a 1/3 mléka. Prošleháme metlou, poté přilijeme zbytek mléka, rozpuštěné máslo a promícháme. Zakryté necháme půl hodiny odpočinout v lednici.
- 2Na teflonové pánvi rozpustíme kousek másla, vlijeme část těsta a palačinku smažíme 2-3min. Stejně připravíme zbytek palačinek.
- 3Zatímco těstíčo odpočívá, necháme ovoce macerovat v třešňovém likéru. V teflonové pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr, šťávu vylisovanou z půlky citronu, marinované ovoce a za stálého míchání vaříme cca 5min.
- 4Palačinky naaranžujeme na dezertní talířky, ozdobíme omáčkou, kopečkem zmrzliny a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.