Palačinky s provensálským ragú
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 350gramůMaso mleté - mix
- 420mililitrůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžičkyProvensálské koření
- 1kusCibule
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
63 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozpuštěné, prochladlé máslo promícháme s moukou, mlékem, vejci a špetkou soli. Vzniklé hladké těstíčko necháme asi 30 minut sát.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a zprudka je opečeme. Vmícháme rajčata i s nálevem a podusíme pod pokličkou asi 20 minut. Osolíme, opepříme a ochutíme provensálskými bylinkami. Necháme na teplém místě.
- 3Na rozehřátém oleji postupně usmažíme z těstíčka 4 palačinky. Upravíme je na talíře, poklademe mletým masem a složíme do trojúhelníků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.