Palačinky s tuňákem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1188 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
66 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto: Polohrubou mouku prosijeme do misky, přidáme kypřící prášek, sůl, vejce, 2 lžíce oleje a vlijeme mléko. Poté směs vyšleháme do hladké hmoty, do které přisypeme mleté ořechy, zamícháme, těsto přikryjeme a na 15 minut odložíme odpočinout.
  • 2
    Pánev mírně potřeme olejem, dobře zahřejeme, na celé dno pánve nalijeme těsto, které na středně silném ohni opékáme z jedné strany, potom obrátíme a palačinku dopečeme z druhé strany. V pečení pokračujeme až do spotřebování těsta a palačinky udržujeme do jejích použití teplé.
  • 3
    Náplň: Máslo dáme do malé skleněné misky a v mikrovlnné troubě roztopíme. Konzervu s tuňákem otevřeme, maso vysypeme do vhodné nádoby, přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli, scezený hrášek, polijeme pomerančovou šťávou, přilijeme teplé máslo, všechny suroviny zamícháme, ochutnáme a podle vlastní chutě přidáme sůl a pepř.
  • 4
    Hotové palačinky naplníme připravenou tuňákovou náplní, zavineme a naskládáme je do olejem vymazané zapékací mísy. Palačinky potřeme olejem a vložíme do nahřáté trouby, kde je zapékáme přibližně 15 minut.
  • 5
    Zapečené palačinky ihned porcujeme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.