Palačinky s tvarohem a jahodovým džemem s mochyní
70 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMléko polotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 250gramůTvaroh jemný
- 1hrstRozinky tmavé
- 1kilogramJahody zahradní
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 500gramůCukr želírovací
- 600gramůPhysalis (mochyně)
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1406 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
245 g
Vláknina
12 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme palačinkové těsto z hladké mouky, mléka, vajec, přepuštěného másla a špetky soli. Vymícháme na hladké těsto a nejméně 20 minut necháme odležet. Před smažením těsto opět promícháme a na kousku másla, podle chuti, tvoříme tenčí nebo silnější palačinky. Polovinu hotové palačinky potřeme rozmíchaným tvarohem s rozinkami, druhou půlku natřeme jahodovým džemem s mochyní.
- 2Jahodový džem s mochyní připravíme z opláchnutých, okapaných a očištěných jahod (zbavených stopek a kalichů). Jahody rozmixujeme s citronovou šťávou a vmícháme želírovací cukr 3plus1. Z kalichů mochyně vyjmeme bobule. Omyté a okapané bobule přepůlíme, přidáme k jahodám a nejméně 3 hodiny necháme odležet.
- 3V hrnci, za občasného promíchání, přivedeme směs k varu a 4 minuty necháme probublat. Někdy je potřeba u této zavařeniny prodloužit dobu vaření o 1-2 minuty, proto je důležité udělat želírovací zkoušku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.