Palačinky s tvarohem a jahodovým džemem s mochyní

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1406 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
245 g
Vláknina
12 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme palačinkové těsto z hladké mouky, mléka, vajec, přepuštěného másla a špetky soli. Vymícháme na hladké těsto a nejméně 20 minut necháme odležet. Před smažením těsto opět promícháme a na kousku másla, podle chuti, tvoříme tenčí nebo silnější palačinky. Polovinu hotové palačinky potřeme rozmíchaným tvarohem s rozinkami, druhou půlku natřeme jahodovým džemem s mochyní.
  • 2
    Jahodový džem s mochyní připravíme z opláchnutých, okapaných a očištěných jahod (zbavených stopek a kalichů). Jahody rozmixujeme s citronovou šťávou a vmícháme želírovací cukr 3plus1. Z kalichů mochyně vyjmeme bobule. Omyté a okapané bobule přepůlíme, přidáme k jahodám a nejméně 3 hodiny necháme odležet.
  • 3
    V hrnci, za občasného promíchání, přivedeme směs k varu a 4 minuty necháme probublat. Někdy je potřeba u této zavařeniny prodloužit dobu vaření o 1-2 minuty, proto je důležité udělat želírovací zkoušku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.