Palačinky s vanilkovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- Na polevu
- 2litryVoda pitná
- 150gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusVanilkový lusk
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůPoleva čokoládová
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- Na těsto
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstaly hrudky.
- 2Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V procesu pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta. Palačinky do dalšího použití udržujeme teplé.
- 3Příprava vanilkové polevy: v misce ve vodní lázni vyšleháme žloutky s vanilkovým a moučkovým cukrem na hustou pěnu. Přidáme vanilku, vlijeme smetanu, půl minuty prošleháme a stáhneme ze sporáku.
- 4Teplé palačinky svineme do rolády, naaranžujeme na jednotlivé talíře podle porcí. Každou porci přelijeme teplou polevou, pokapeme čokoládovou polevou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.