Palačinky s vanilkovou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko vlijeme do vhodné nádoby. Rozklepneme vejce, přidáme vanilkový a krupicový cukr, malou špetku soli. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Vše dohromady důkladně metlou prošleháme, aby v těstě nezůstaly hrudky.
  • 2
    Pánev (nejlépe teflonovou) potřeme trochou oleje, rozpálíme a na rozpálený olej naběračkou vlijeme připravené těsto. Pánev nahneme na strany, aby se těsto rozlilo po celém dně pánve. Na prudším ohni opečeme jednu stranu, potom obracečkou otočíme a dopečeme druhou stranu. V procesu pečení pokračujeme do spotřebovaní všeho těsta. Palačinky do dalšího použití udržujeme teplé.
  • 3
    Příprava vanilkové polevy: v misce ve vodní lázni vyšleháme žloutky s vanilkovým a moučkovým cukrem na hustou pěnu. Přidáme vanilku, vlijeme smetanu, půl minuty prošleháme a stáhneme ze sporáku.
  • 4
    Teplé palačinky svineme do rolády, naaranžujeme na jednotlivé talíře podle porcí. Každou porci přelijeme teplou polevou, pokapeme čokoládovou polevou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.