Palačinky se sladkým zelím a uzeným masem

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
56 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme palačinkové těsto: do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl a mléko. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
  • 2
    Malou hlávku čerstvého zelí očistíme, rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky, dáme do mísy, posypeme solí, pepřem, kmínem, sladkou a pálivou paprikou a promícháme. Slaninu a vařené uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozpustíme lžíci sádla, přidáme slaninu a vysmažíme ji dozlatova. Přidáme zelí, uzené, promícháme, přidáme 0.5 dl vody a pod poklicí dusíme 10-15 minut. Z podušeného zelí slijeme přebytečnou šťávu a přimícháme je do palačinkového těsta.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej na správnou teplotu, naběračkou naléváme těsto a pohybem pánve je rozlijeme. Palačinky smažíme dozlatova z každé strany přibližně po 2 minutách a nezavinuté hned teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.