Palačinky se sladkým zelím a uzeným masem
60 min.
Ingredience
- Dušené zelí
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyPaprika mletá pálivá
- 60gramůSlanina vepřová
- 160gramůUzené maso vařené
- 1lžíceSádlo škvařené
- 0,5decilitrVoda pitná
- 0,6decilitrOlej slunečnicový
- Palačinkové těsto
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 5decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
56 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme palačinkové těsto: do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl a mléko. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
- 2Malou hlávku čerstvého zelí očistíme, rozkrojíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky, dáme do mísy, posypeme solí, pepřem, kmínem, sladkou a pálivou paprikou a promícháme. Slaninu a vařené uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozpustíme lžíci sádla, přidáme slaninu a vysmažíme ji dozlatova. Přidáme zelí, uzené, promícháme, přidáme 0.5 dl vody a pod poklicí dusíme 10-15 minut. Z podušeného zelí slijeme přebytečnou šťávu a přimícháme je do palačinkového těsta.
- 3V pánvi rozpálíme olej na správnou teplotu, naběračkou naléváme těsto a pohybem pánve je rozlijeme. Palačinky smažíme dozlatova z každé strany přibližně po 2 minutách a nezavinuté hned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.