Palačinky se slaninou
20 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 320gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 20gramůDroždí
- 200gramůSlanina vepřová
- 600mililitrůMléko polotučné
- 1kusPažitka
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
46 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
788 mg
Postup přípravy
- 1Mouku a sůl prosijeme do mísy. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce a přidáme i s vejci do mouky. Vypracujeme těsto a necháme 45 minut kynout.
- 2Slaninu nakrájíme na větší kousky. 1/4 slaniny opečeme na velké pánvi do křupava a přidáme 10 g másla. Na pánev rozprostřeme 1/4 palačinkového těsta a pečeme dozlatova. Palačinku překlopíme na talíř. Přidáme dalších 10 g másla, palačinku vrátíme do pánve a opečeme ji po druhé straně. Upečenou palačinku položíme na nahřátý talíř a necháme na teplém místě. Stejným způsobem upečeme zbylé 3 palačinky.
- 3Podáváme ozdobené pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.