Palačinky se slaninou

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
46 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
788 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku a sůl prosijeme do mísy. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce a přidáme i s vejci do mouky. Vypracujeme těsto a necháme 45 minut kynout.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na větší kousky. 1/4 slaniny opečeme na velké pánvi do křupava a přidáme 10 g másla. Na pánev rozprostřeme 1/4 palačinkového těsta a pečeme dozlatova. Palačinku překlopíme na talíř. Přidáme dalších 10 g másla, palačinku vrátíme do pánve a opečeme ji po druhé straně. Upečenou palačinku položíme na nahřátý talíř a necháme na teplém místě. Stejným způsobem upečeme zbylé 3 palačinky.
  • 3
    Podáváme ozdobené pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.