Palačinky se slaninou sypané marinovaným chřestem
50 min.
Ingredience
- 2kilogramyChřest bílý
- 2litryVoda pitná
- 1kostkaCukr kostkový
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůAnglická slanina
- 3lžíceOlej stolní
- 1špetkaSůl
- Marináda
- 4lžíceŘedkvička
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžičkaPetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Vařený chřest necháme okapat na sítku a necháme marinovat.
- 2Z mouky, vajec, mléka a špetky soli umícháme hladké, husté těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Z odpočatého těsta usmažíme palačinky, a to tak, že před nalitím těsta na pánev nejprve orestujeme několik plátků slaniny, na které nalijeme těsto, aby se slanina zapekla do palačinky.
- 3Na hotové palačinky naaranžujeme vařený, marinovaný chřest a podáváme teplé.
- 4Marináda: Ocet promícháme se solí, pepřem a cukrem. Do směsi potom vmícháme na jemno nasekané ředkvičky a petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.