Palačinky se slaninou sypané marinovaným chřestem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Vařený chřest necháme okapat na sítku a necháme marinovat.
  • 2
    Z mouky, vajec, mléka a špetky soli umícháme hladké, husté těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Z odpočatého těsta usmažíme palačinky, a to tak, že před nalitím těsta na pánev nejprve orestujeme několik plátků slaniny, na které nalijeme těsto, aby se slanina zapekla do palačinky.
  • 3
    Na hotové palačinky naaranžujeme vařený, marinovaný chřest a podáváme teplé.
  • 4
    Marináda: Ocet promícháme se solí, pepřem a cukrem. Do směsi potom vmícháme na jemno nasekané ředkvičky a petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.