Palačinky se zelím a salámem
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 180gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 200mililitrůMléko polotučné
- 50mililitrůVoda pitná
- 120gramůCibule
- 60gramůCibulka jarní
- 200gramůSalám měkký
- 200gramůZelí kysané
- 40mililitrůOlej olivový
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulku na tenká kolečka, salám na nudličky.
- 2V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme cibulku, cibuli, osmahneme, přidáme kysané zelí ze sklenice i s nálevem, nudličky salámu, osolíme, opepříme a dusíme zvolna asi 20 minut. Tekutina by se měla téměř odpařit.
- 3Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, přilijeme mléko, vodu, přidáme vejce a vymícháme hladké těsto na palačinky.
- 4V pánvi rozehřejeme kousek másla a postupně na něm smažíme tenké palačinky dozlatova. Palačinky rozdělíme na talíře, poklademe zelnou směsí, zavineme a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.