Palibrada – pikantní zelí
25 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 1lžičkaKmín celý
- 1,5lžičkySůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěné cibule nakrájíme nadrobno. Čerstvé hlávkové zelí očistíme a listy nahrubo pokrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozpálíme slaninu a když se začne smažit dorůžova, přidáme cibuli, kterou zpěníme. Pak přidáme zelí, kmín, sůl, cukr, čerstvě pomletý pepř, promícháme a dusíme pod pokličkou asi 5 minut.
- 3V pánvi rozpálíme olej, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlehnědou jíšku. Tu zalijeme 2,5 dl mléka, jíšku vymícháme dohladka a zamícháme ji k zelí. Dusíme ještě 5 minut a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.