Palibrada – pikantní zelí

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné cibule nakrájíme nadrobno. Čerstvé hlávkové zelí očistíme a listy nahrubo pokrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme slaninu a když se začne smažit dorůžova, přidáme cibuli, kterou zpěníme. Pak přidáme zelí, kmín, sůl, cukr, čerstvě pomletý pepř, promícháme a dusíme pod pokličkou asi 5 minut.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlehnědou jíšku. Tu zalijeme 2,5 dl mléka, jíšku vymícháme dohladka a zamícháme ji k zelí. Dusíme ještě 5 minut a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.