Pálivá kyselá polévka

35 min.
Čína

Ingredience

    • 3kusyCibule
    • 1kusVejce slepičí
    • 60gramůVepřové maso libové
    • 3lžíceHouby sušené
    • 60gramůKrevety tygří - loupané
    • 30gramůBambusové výhonky
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžičkaPepř černý mletý
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1lžičkaOmáčka ústřicová
    • 1500mililitrůVývar drůbeží
    • 2lžičkyChilli omáčka
    • 2lžíceOcet vinný
    • 2lžíceVoda pitná
    • 1lžíceSolamyl
    • 0,5lžičkaOmáčka sójová
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Libové vepřové maso nakrájíme na nudličky o délce 5 cm a síle 0.5 cm.
  • 2
    Sušené čínské houby namočíme do vařící vody, dokud nezměknou. Maso dáme do velkého kastrolu spolu s oloupanými, syrovými krevetami a vývarem. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a vaříme asi 5 minut. Přidáme bambusové výhonky, nasekanou cibuli, cukr, chilli omáčku, ocet, sojovou a ústřicovou omáčku. Zalijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme ještě 2 minuty.
  • 3
    Stáhneme z ohně a postupně zašleháme vejce, aby se utvořila sraženina. Lžíci polévky smícháme se škrobem a vodou a za stálého míchání vlijeme do polévky.
  • 4
    Polévku vrátíme na oheň a zvolna vaříme 1 minutu, dokud nezhoustne. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.