Pálivá omáčka
25 min.
Ingredience
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 3kusyChilli paprička
- 40gramůSýr Čedar
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
- 150mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceKukuřičná krupice T 600
- 60gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
564 mg
Cukr
451 mg
Postup přípravy
- 1Ke kukuřičné krupici přimícháváme mléko tak dlouho, dokud nevymícháme hladkou kašičku.
- 2Zbylé mléko promícháme se zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Jakmile se tekutina vaří, zahustíme ji jíškou z mléka a kukuřičné krupice. Poté snížíme plamen a celou směs promícháme s nasekanou chilli papričkou, nastrouhaným sýrem a rajským protlakem. Vše na mírném plameni vaříme 5 minut. Nakonec ochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Podáváme k plněným paprikám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.