Pálivá salsa z červené řepy
10 min.
Ingredience
- 1kusAvokádo
- 2kusyCibule
- 1kusPomeranče
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCeler řapíkatý
- 10gramůKřen
- 30gramůČervená řepa
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 10gramůPetržel - nať
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Avokádo rozkrojíme až do pecky, otočíme do protisměru a vybereme pecku. Oloupeme a dužinu nakrájíme na tenké pásky.
- 2Cibuli, celer, pomeranč oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky, kam přidáme už připravené avokado, nakrájenou menší červenou řepu, olej, nastrouhaný křen, šťávu z 1 ks citrónu, a nasekanou petrželovou nať. Vše dobře promícháme, dochutíme pepřem a vložíme do ledničky odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.