Pálivé ančovičky jako předkrm
90 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 600gramůAnčovička - filety
- 8kusůMáta
- 1kusChilli paprička
- 2decilitryOcet vinný
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej stolní
- 2kusyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
485 mg
Cukr
178 mg
Postup přípravy
- 1Ančovičky očistíme, odtrhneme hlavičky, vykucháme a vykostíme, pak prop1áchneme, osušíme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej, a osmažíme v něm v několika várkách ančovičky tak, aby byly dozlatova po obou stranách. Děrovanou lžící vybíráme a klademe na savý kuchyňský papír, aby okapal olej. Osolíme.
- 2Na sporák postavíme pánvičku s octem, oloupaným česnekem, červenou papričkou pokrájenou na kousky a omytými lístky máty a uvedeme ocet do varu. Ančovičky rozložíme na velkou mísu a zalijeme aromatickým vařícím octem. Mísu zakryjeme a před podáváním necháme ančovičky 24 hodin odpočívat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.