Pálivé ančovičky jako předkrm

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
33 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
485 mg
Cukr
178 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ančovičky očistíme, odtrhneme hlavičky, vykucháme a vykostíme, pak prop1áchneme, osušíme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej, a osmažíme v něm v několika várkách ančovičky tak, aby byly dozlatova po obou stranách. Děrovanou lžící vybíráme a klademe na savý kuchyňský papír, aby okapal olej. Osolíme.
  • 2
    Na sporák postavíme pánvičku s octem, oloupaným česnekem, červenou papričkou pokrájenou na kousky a omytými lístky máty a uvedeme ocet do varu. Ančovičky rozložíme na velkou mísu a zalijeme aromatickým vařícím octem. Mísu zakryjeme a před podáváním necháme ančovičky 24 hodin odpočívat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.