Pampeliškový salát se sedmikráskami

10 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé listy pampelišky omyjeme pod tekoucí vodou, otřepeme, listy pokrájíme na proužky a dáme je do mísy. Květy sedmikrásky též opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  • 2
    Ve vodě rozpustíme cukr se špetkou soli, přimícháme citrónovou šťávu. Nálev by měl mít lahodnou sladkokyselou chuť.
  • 3
    Listy pampelišek přelijeme nálevem, promícháme, rozdělíme do misek, ozdobíme květy sedmikrásek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.