Pampeliškový salát se sedmikráskami
10 min.
Ingredience
- 400gramůPampeliškové listy
- 4lžíceSedmikráska
- Nálev
- 2decilitryVoda pitná
- 2lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mladé listy pampelišky omyjeme pod tekoucí vodou, otřepeme, listy pokrájíme na proužky a dáme je do mísy. Květy sedmikrásky též opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- 2Ve vodě rozpustíme cukr se špetkou soli, přimícháme citrónovou šťávu. Nálev by měl mít lahodnou sladkokyselou chuť.
- 3Listy pampelišek přelijeme nálevem, promícháme, rozdělíme do misek, ozdobíme květy sedmikrásek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.