Panenská svíčková s červenou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 30gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1500gramůVepřová panenka
- 30gramůKečup
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 400mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
30 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
207 mg
Postup přípravy
- 1Panenskou svíčkovou opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. V horkém tuku maso zvolna opékáme.
- 2Propečenou svíčkovou vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Přidáme mletou papriku, kečup a znovu osmahneme. Rozředíme vývarem, rozmícháme a krátce povaříme.
- 3Nakonec přilijeme lehce našlehanou smetanu, provaříme a omáčku přecedíme.
- 4Při podávání nakrájíme svíčkovou na plátky, srovnáme je na teplý talíř a vedle nalijeme omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.