Pánev s chřestem a humrem
35 min.
Ingredience
- 700gramůHumr
- 500gramůChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1kostkaCukr kostkový
- 2litryVývar rybí
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 300gramůOmáčka bešamelová
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
10 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Humra ponoříme na 5 minut do teplého korýšového vývaru a ochutíme pepřem a solí, necháme vychladnout.
- 2Očištěný chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru, po uvaření ho necháme vychladnout a v utěrce ho promneme, abychom ho zbavili posledních zbytků vody.
- 3Poté humra vyloupeme a humrové masíčko nakrájíme na kolečka. Potom humří kolečka orestujeme na pánvi v olivovém oleji. Chřest a humří maso naskládáme na nahřáté talíře a zalijeme koupenou bešamelovou omáčkou, kterou připravíme podle návodu. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.