Pangasius se špenátem
45 min.
Ingredience
- 700gramůŠpenát mražený
- 500gramůPangasius - filety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůCréme fraiche
- 3lžičkyHořčice dijonská
- 1špetkaPepř cayenský
- 3kusyŠalotka
- 2lžíceOlej olivový
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
33 mg
Cukr
5 mg
Postup přípravy
- 1Špenát necháme rozmrazit. Pangasia omyjeme a osušíme. Filety osolíme a opepříme. Creme fraiche dochutíme hořčicí, cayenským pepřem, solí a namažeme jím filety z pangasia. Šalotku oloupeme, nakrájíme na kostičky.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, šalotku na něm 3 minuty opékáme. Špenát dáme na pánev a dusíme ho asi 3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme smetanu. Necháme 5 minut povařit. Filety z pangasia zarolujeme, ruličky položíme s kousky másla na špenát, pánev zakryjeme pokličkou a necháme 5 minut dusit.
- 3Rolády z pangasia vyndáme, špenát osolíme, opepříme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.