Panuchos

50 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
6 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku a sůl ve velké míse, přiléváme po troškách teplou vodu, až se vytvoří těsto, ze kterého lze udělat kuličky. Hněteme, až je těsto hladké, pak ho zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do lednice.
  • 2
    Kuřecí prsa bez kůže a kostí vložíme do hrnce, přidáme oregano a zalijeme vodou, aby bylo ponořené. Vaříme cca 10 minut do měkka. Maso vyndáme, necháme trochu zchladnout a vidličkou natrháme na kousky.
  • 3
    Těsto rozdělíme na 12 kuliček, buď ručně, nebo v lisu na tortilly vytvoříme placky o průměru 6 cm. Opečeme na suché pánvi 15 - 20 vteřin z každé strany, vyjmeme a zabalíme do čisté utěrky.
  • 4
    Do každé tortilly vyřízneme kapsu asi 1 cm hlubokou, naplníme lžící fazolového pyré a plátkem vajíčka natvrdo.
  • 5
    Ve větší pánvi zahřejeme olej a tortilly smažíme z obou stran, až jsou křupavé a zlatohnědé. Hotové necháme okapat na ubrousku. Servírujeme po dvou na porci, navrch položíme kuřecí maso a ozdobíme cibulí nebo cibulovou pochoutkou. Dle chuti okořeníme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.