Panuchos
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 150gramůMouka kukuřičná
- 1špetkaSůl
- 120mililitrůVoda pitná
- 2kusyKuřecí prsa
- 1lžičkaOregano sušené
- 150gramůFazole červené sterilované
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
6 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku a sůl ve velké míse, přiléváme po troškách teplou vodu, až se vytvoří těsto, ze kterého lze udělat kuličky. Hněteme, až je těsto hladké, pak ho zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do lednice.
- 2Kuřecí prsa bez kůže a kostí vložíme do hrnce, přidáme oregano a zalijeme vodou, aby bylo ponořené. Vaříme cca 10 minut do měkka. Maso vyndáme, necháme trochu zchladnout a vidličkou natrháme na kousky.
- 3Těsto rozdělíme na 12 kuliček, buď ručně, nebo v lisu na tortilly vytvoříme placky o průměru 6 cm. Opečeme na suché pánvi 15 - 20 vteřin z každé strany, vyjmeme a zabalíme do čisté utěrky.
- 4Do každé tortilly vyřízneme kapsu asi 1 cm hlubokou, naplníme lžící fazolového pyré a plátkem vajíčka natvrdo.
- 5Ve větší pánvi zahřejeme olej a tortilly smažíme z obou stran, až jsou křupavé a zlatohnědé. Hotové necháme okapat na ubrousku. Servírujeme po dvou na porci, navrch položíme kuřecí maso a ozdobíme cibulí nebo cibulovou pochoutkou. Dle chuti okořeníme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.