Panzanella s ančovičkami

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
15 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečivo nakrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm a vložíme do misky. Rajčata nakrájíme nadrobno a šťávu, která z nich vyteče, zachytáváme. Pokrájená rajčata přidáme k nakrájenému pečivu.
  • 2
    Pokapeme olivovým olejem a rukama promícháme. Přilijeme zachycenou rajčatovou šťávu a opět promícháme. Misku zakryjeme potravinářskou folií a na 30 minut odložíme.
  • 3
    Papriky rozpůlíme a zbavíme semen. Slupkami navrch je rozložíme na rošt a pod rozehřátým grilem opékáme asi 10 minut. Jakmile slupka zhnědne a dužnina změkne, uzavřeme je na 20 minut do mikrotenového sáčku. Poté slupky oloupeme a dužninu nakrájíme nadrobno.
  • 4
    Okurku podélně rozkrájíme, vydlabeme z ní semena a dužninu nakrájíme na kostičky.
  • 5
    Do mísy s pečivem a rajčaty přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriky, okurku, drobně pokrájené ančovičky, kapary a promícháme. Směs pokapeme červeným vinným octem a octem balsamico, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 6
    Salát ozdobíme bazalkovými lístky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.