Panzanella s ančovičkami
40 min.
Ingredience
- 250gramůBageta
- 4kusyRajčata
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika žlutá
- 100gramůOkurky
- 1kusCibule červená
- 8kusůAnčovička - filety
- 4lžíceOcet vinný červený
- 2lžíceOcet ze šampaňského - Balsamic
- 2lžíceKapary
- 1lžíceBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
15 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pečivo nakrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm a vložíme do misky. Rajčata nakrájíme nadrobno a šťávu, která z nich vyteče, zachytáváme. Pokrájená rajčata přidáme k nakrájenému pečivu.
- 2Pokapeme olivovým olejem a rukama promícháme. Přilijeme zachycenou rajčatovou šťávu a opět promícháme. Misku zakryjeme potravinářskou folií a na 30 minut odložíme.
- 3Papriky rozpůlíme a zbavíme semen. Slupkami navrch je rozložíme na rošt a pod rozehřátým grilem opékáme asi 10 minut. Jakmile slupka zhnědne a dužnina změkne, uzavřeme je na 20 minut do mikrotenového sáčku. Poté slupky oloupeme a dužninu nakrájíme nadrobno.
- 4Okurku podélně rozkrájíme, vydlabeme z ní semena a dužninu nakrájíme na kostičky.
- 5Do mísy s pečivem a rajčaty přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriky, okurku, drobně pokrájené ančovičky, kapary a promícháme. Směs pokapeme červeným vinným octem a octem balsamico, podle chuti osolíme a opepříme.
- 6Salát ozdobíme bazalkovými lístky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.