Pappardelle s houbami
40 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 2kusyPórek
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůTěstoviny Pappardelle
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100gramůSýr Parmezán
- 0,5špetkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Pappardelle uvaříme v dostatečném množství vroucí vody ochuceném polovinou dávky soli. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Udržujeme je v teple.
- 2Očistíme pórek, omyjeme ho a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a kloboučky oddělíme od nožiček. Kloboučky nakrájíme na tenké plátky, nožičky na tenká kolečka.
- 3Ve velké pánvi rozpálíme máslo, přidáme pórek a houby a za stálého míchání je na silném ohni podusíme zhruba 5 minut. Směs dochutíme zbylou solí a pepřem - cayenským i černým. Přilijeme bílé víno a smetanu. Omáčku promícháme a povaříme na mírném ohni 6 - 8 minut. Poté ji dochutíme muškátovým oříškem.
- 4K omáčce přidáme uvařené pappardelle a směs přendáme na předem nahřáté talíře a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.