Pappardelle s parmskou šunkou a rajčaty
50 min.
Ingredience
- 200gramůŠunka parmská
- 1kusCibulka jarní
- 1hrstBazalka
- 500gramůRajčata
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 1,5litryVoda pitná
- 400gramůTěstoviny Pappardelle
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
19 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Parmskou šunku pokrájíme na proužky široké asi 1 cm, očistíme jarní cibulku, spodní bílou část nakrájíme nadrobno. Zelenou část nepoužijeme.
- 2Opláchneme bazalku, osušíme ji, otrháme lístky a část jich odložíme stranou, většinu potrháme.
- 3Připravíme si rajčata. Omyjeme je, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme okolí stopky, dužinu pokrájíme na kostky. Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, přidáme jarní cibulku, osmahneme ji do sklovita.
- 4Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.
- 5Na pánev k cibulce přidáme nakrájenou šunku, vše promícháme a mírně ohřejeme. Uvařené těstoviny scedíme. Parmezán nastrouháme. Připravíme si velkou mísu, do které po vrstvách dáme těstoviny, rajčata, šunkovou směs, bazalku a Parmezán. Směs opepříme, promícháme a ozdobíme zbytkem bazalky. Podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.