Pappardelle se smrži

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pokud máme sušené smrže, zalijeme je 3 dl vlažné vody a na 30 minut odložíme stranou, aby změkly. Čerstvé smrže namočíme do studené vody. Houby důkladně omyjeme, větší kousky podle potřeby překrojíme napůl nebo na čtvrtky. Omyté a nakrájené houby rozložíme na utěrku a necháme dobře okapat.
  • 2
    Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Připravíme si hrnec, ve kterém rozpálíme máslo, přidáme smrže a 10 minut je dusíme. K podušeným smržům postupně přidáváme smetanu a masalu a dusíme do zhoustnutí smetany. Citron omyjeme, osušíme a z půlky vymačkáme šťávu. Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  • 4
    Uvařené těstoviny přidáme ke smržům, promícháme a prohřejeme. Těstoviny upravíme na předem nahřáté talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.