Pappardelle se smrži
40 min.
Ingredience
- 250gramůSmrže čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceGaram masala
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůTěstoviny Pappardelle
- 2lžičkySůl
- 1,8litryVoda pitná
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Pokud máme sušené smrže, zalijeme je 3 dl vlažné vody a na 30 minut odložíme stranou, aby změkly. Čerstvé smrže namočíme do studené vody. Houby důkladně omyjeme, větší kousky podle potřeby překrojíme napůl nebo na čtvrtky. Omyté a nakrájené houby rozložíme na utěrku a necháme dobře okapat.
- 2Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- 3Připravíme si hrnec, ve kterém rozpálíme máslo, přidáme smrže a 10 minut je dusíme. K podušeným smržům postupně přidáváme smetanu a masalu a dusíme do zhoustnutí smetany. Citron omyjeme, osušíme a z půlky vymačkáme šťávu. Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 4Uvařené těstoviny přidáme ke smržům, promícháme a prohřejeme. Těstoviny upravíme na předem nahřáté talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.