Paprikáš s kysaným zelím
80 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 700gramůVepřová plec
- 100gramůSádlo škvařené
- 750gramůZelí kysané
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
818 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
70 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na polovině sádla osmahmeme větší část oloupané, nadrobno nasekané cibule. Přidáme propláchnuté zelí a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka.
- 2Na zbylém sádle osmahneme omyté, na kousky nakrájené maso spolu se zbylou cibulí. Osolíme, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
- 3Maso se zelím promícháme, opepříme, okořeníme paprikou a podle chuti přisolíme. Podlijeme vodou a chvíli společně povaříme. Před koncem varu přidáme 1 dl kysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.