Paprikášová polévka
60 min.
Ingredience
- 100gramůPaprika zelená
- 300gramůTelecí plec
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 60gramůNudle široké
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1800mililitrůVoda pitná
- 20gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
926 mg
Postup přípravy
- 1Papriky bez jádřinců nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme nadrobno, telecí maso nakrájíme na malé kostičky.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, papriku, osolíme, opepříme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vodou a vaříme 30 minut.
- 3Potom přidáme široké nudle, rajčatový protlak a dovaříme. Smetanu do polévky přimícháme až po odstavení z plotny.
- 4Polévku rozdělíme do hlubokých talířů a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.