Paprikášová polévka

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
926 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky bez jádřinců nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme nadrobno, telecí maso nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, papriku, osolíme, opepříme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vodou a vaříme 30 minut.
  • 3
    Potom přidáme široké nudle, rajčatový protlak a dovaříme. Smetanu do polévky přimícháme až po odstavení z plotny.
  • 4
    Polévku rozdělíme do hlubokých talířů a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.