Paprikášová polévka s haluškami
70 min.
Ingredience
- 150gramůPaprika zelená
- 150gramůRajčata
- 300gramůVepřová plec
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 60gramůHalušky
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 1800mililitrůVoda pitná
- 20gramůKopr čerstvý
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, rajčata na kostičky, cibuli nadrobno, maso na menší kousky.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, maso a podusíme ve vlastní šťávě. Přidáme papriky, rajčata, osolíme, opepříme, podusíme, přisypeme mletou papriku, podlijeme vodou a vaříme aspoň 30 minut. Do polévky nasypeme drobnější halušky, přidáme rajčatový protlak, zjemníme smetanou a dovaříme.
- 3Jednotlivé porce polévky posypeme posekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.