Papriková omáčka se smetanou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
670 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V kastrole rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přisypeme hladkou mouku a mletou papriku, promícháme a podlijeme vývarem a smetanou. Zvolna vaříme asi 20 minut.
- 2Nakonec do omáčky vmícháme rajčatopvý protlak a jen prohřejeme.
- 3Omáčku rozmixujeme nebo prolisujeme sítem a podle chuti osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.