Papriková polenta
100 min.
Ingredience
- 500gramůPaprika červená
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůPolenta
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Papriky omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme semínek. Lusky položíme na plech, slupkou nahoru a zapékáme pod grilem asi 8 minut, až se na slupce začnou tvořit puchýře. Vyjmeme a na 10 minut zakryjeme vlhkou utěrkou, poté oloupeme.
- 2Vývar necháme přijít v hrnci k varu, vmícháme polentu, zakryjeme a necháme na mírném ohni asi 10 minut bobtnat. Občas promícháme.
- 3Papriku nakrájíme na kostky a spolu s řepkovým olejem, solí a pepřem rozmixujeme. Hmotu dáme do malého rendlíku. Před dovařením polenty necháme papriku krátce přejít varem.
- 4Polentu osolíme a vmícháme paprikovou kaši, tak aby vytvořila mramorování.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.