Papriková polévka s kapiemi
45 min.
Ingredience
- 200gramůPaprika červená
- 200gramůKapie
- 150gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1200mililitrůVývar slepičí
- 120gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůZakysaná smetana
- 40gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Červené papriky a kapie zbavíme jádřinců, pokrájíme nahrubo, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, rajčata scedíme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriky, kapie, osmahneme, přidáme mouku a rozmícháme v tuku. Zalijeme vývarem, důkladně rozmícháme, osolíme, opepříme, přidáme rajčata, vaříme zhruba 20 minut.
- 2Polévku rozmixujeme, nalijeme do polévkových misek, do každé porce přidáme lžíci zakysané smetany a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.