Paprikové lusky s kukuřičným suflé

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na zapékání vymažeme tukem. Papriky omyjeme, u každé odřízneme vršek se stopkou, vyjmeme semínka a dáme stranou. Lusky narovnáme do formy, špičkou dolů, můžeme seříznout nožem, aby stály. Odložená víčka paprik položíme vedle.
  • 2
    V rendlíku zahřejeme mléko, kukuřičnou mouku smícháme s vodou a vmícháme ji do mléka. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, až omáčka zhoustne. Pak přidáme máslo, sůl, pepř a omáčku odstavíme z ohně. Žloutky rozmícháme a společně s kukuřičnými zrny a nasekanou natí jarní cibulky je přidáme k omáčce.
  • 3
    Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme lžící do omáčky a opatrně promícháme. Směsí naplníme připravené papriky.
  • 4
    Pečeme 25–30 minut v troubě předehřáté na 200 °C, až suflé vyběhne. Troubu neotvíráme, jinak suflé nevyběhne!
  • 5
    Hotové papriky dáme na talíře, ke každé dáme jedno víčko se stopkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.