Paprikové lusky s kukuřičným suflé
45 min.

Ingredience
- 1kusCibulka jarní
- 4kusyPaprika červená
- 150mililitrůMléko plnotučné
- 150gramůMouka kukuřičná
- 4lžíceVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůKukuřice cukrová
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceTuk rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Formu na zapékání vymažeme tukem. Papriky omyjeme, u každé odřízneme vršek se stopkou, vyjmeme semínka a dáme stranou. Lusky narovnáme do formy, špičkou dolů, můžeme seříznout nožem, aby stály. Odložená víčka paprik položíme vedle.
- 2V rendlíku zahřejeme mléko, kukuřičnou mouku smícháme s vodou a vmícháme ji do mléka. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, až omáčka zhoustne. Pak přidáme máslo, sůl, pepř a omáčku odstavíme z ohně. Žloutky rozmícháme a společně s kukuřičnými zrny a nasekanou natí jarní cibulky je přidáme k omáčce.
- 3Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme lžící do omáčky a opatrně promícháme. Směsí naplníme připravené papriky.
- 4Pečeme 25–30 minut v troubě předehřáté na 200 °C, až suflé vyběhne. Troubu neotvíráme, jinak suflé nevyběhne!
- 5Hotové papriky dáme na talíře, ke každé dáme jedno víčko se stopkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.