Paprikové telecí

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
896 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
61 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kostky nakrájíme telecí kýtu, dáme do mísy a zalijeme vroucí vodou. Necháme blanšírovat tři minuty a scedíme.
  • 2
    V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli, polovinu másla, bobkový list, nové koření, celý pepř. Přidáme spařené kostky masa, protlak, lžíci cukru, sůl, pepř a smažíme 5 minut. Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vývarem. Dusíme do měkka.
  • 3
    Maso poté vyndáme a dáme do mísy, omáčku zahustíme moukou a smetanou a 30 minut provaříme. Přidáme zbylou smetanu, zašleháme zbylé máslo a omáčku přecedíme na maso.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.