Paprikové telecí
50 min.
Ingredience
- 1kilogramTelecí kýta
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyCibule
- 2kusyBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 1lžíceCukr krupice
- 80gramůPaprika mletá sladká
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
896 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
61 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na kostky nakrájíme telecí kýtu, dáme do mísy a zalijeme vroucí vodou. Necháme blanšírovat tři minuty a scedíme.
- 2V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli, polovinu másla, bobkový list, nové koření, celý pepř. Přidáme spařené kostky masa, protlak, lžíci cukru, sůl, pepř a smažíme 5 minut. Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme vývarem. Dusíme do měkka.
- 3Maso poté vyndáme a dáme do mísy, omáčku zahustíme moukou a smetanou a 30 minut provaříme. Přidáme zbylou smetanu, zašleháme zbylé máslo a omáčku přecedíme na maso.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.