Paprikové telecí řízky
55 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 125gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
26 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
554 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Řízky opečeme na rozehřátém másle a oleji po obou stranách, vyjmeme a uchováme na teplém místě. Ve výpeku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Poprášíme mletou paprikou, podlijeme vývarem a chvíli povaříme. Nakonec do šťávy vmícháme zakysanou smetanu, přidáme řízky a podusíme je doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.