Paprikový koláč s cuketou po provensálsku
118 min.
Ingredience
- Koláč
- 250gramůListové těsto
- Náplň
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika zelená
- 3lžíceOlej olivový
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyCuketa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Příprava
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Příprava: Koláčovou formu nebo hlubší plech na pečení vymažeme lžící másla, na pomoučení válu budeme potřebovat asi 4 lžíce hladké mouky. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
- 2Koláč: Listové těsto rozválíme na plát, který bude o něco větší, než koláčová forma nebo plech na pečení. Těstový plát rozložíme do připravené pečící nádoby tak aby těsto mělo miskovitý tvar a necháme ho tuhnout v lednici asi 30 minut. Než těsto v lednici ztuhne, připravíme si náplň.
- 3Náplň: Zelené a červené kapie zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kostky a opečeme je na pánvi v olivovém oleji tak, aby změkly.
- 4Opékáme je asi 8 minut. Měkké kousky paprik necháme okapat od zbytků oleje. Cuketu očistíme, nakrájíme ji na kolečka. Nakrájenou cuketu opečeme dozlatova na olivovém oleji a necháme ji také okapat.
- 5V misce nebo hrnku našleháme smetanu s jedním celým vejcem a roztok ochutíme solí a pepřem. V mléčném roztoku pak rozmícháme pečené kousky paprik a dobře promícháme. Paprikovou směs pak vlejeme do připraveného koláčového korpusu.
- 6Obvod koláče obložíme opečenými kolečky cukety a pečeme asi 40 minut v předehřáté troubě, dokud okraje koláče nezezlátnou. Tento zeleninový koláč můžeme servírovat jako hlavní chod nebo pohoštění, teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.