Paprikový salát s vejci a hlávkovým salátem
30 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 1,5litryVoda pitná
- 400gramůPaprika zelená
- 2kusyKapie
- 3kusyOkurky nakládané
- 200gramůRajčata
- 100gramůSalát hlávkový
- 200gramůJogurt bílý
- 100gramůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2mililitryCitronová šťáva
- 10gramůCibulka jarní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vejce vložíme do kastrůlku s vroucí vodou. Povaříme je 10 minut natvrdo. Scedíme, opláchneme studenou vodou, necháme vychladnout. Vychladlá vejce oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
- 2Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na tenké pásky. Spolu s nakrájenou kapií dáme do vhodné misky. Přidáme nakrájená vajíčka, na tenké plátky nakrájené sladkokyselé okurky, na plátky nakrájená sušená rajčata. Nakonec přimícháme na pásky nakrájený hlávkový salát a vše zamícháme.
- 3V misce metlou dobře prošleháme jogurt, smetanu, pepř, citronovou šťávu, jarní cibulku a připravíme zálivku. Zalijeme jí zeleninu a vejce, podle chutě dochutíme solí, ještě jednou dobře promícháme.
- 4Hotový salát necháme v lednici odležet a vychladit. Podáváme na jednotlivých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.