Paprikový salát s vejci a hlávkovým salátem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce vložíme do kastrůlku s vroucí vodou. Povaříme je 10 minut natvrdo. Scedíme, opláchneme studenou vodou, necháme vychladnout. Vychladlá vejce oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na tenké pásky. Spolu s nakrájenou kapií dáme do vhodné misky. Přidáme nakrájená vajíčka, na tenké plátky nakrájené sladkokyselé okurky, na plátky nakrájená sušená rajčata. Nakonec přimícháme na pásky nakrájený hlávkový salát a vše zamícháme.
  • 3
    V misce metlou dobře prošleháme jogurt, smetanu, pepř, citronovou šťávu, jarní cibulku a připravíme zálivku. Zalijeme jí zeleninu a vejce, podle chutě dochutíme solí, ještě jednou dobře promícháme.
  • 4
    Hotový salát necháme v lednici odležet a vychladit. Podáváme na jednotlivých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.