Paprikový salát s vejci a majonézou
27 min.
Ingredience
- 400gramůPaprikové lusky čerstvé
- 3kusyRajčata
- 2lžíceMajonéza
- 2lžíceJogurt bílý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 1,2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
737 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
- 2Omyté papriky vložíme do vařící osolené vody, 2 minuty povaříme, vyjmeme a necháme okapat. Zbavíme je semen a nakrájíme na tenké proužky.
- 3Připravené papriky urovnáme do středu mísy, obložíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a přelijeme majonézou smíchanou s jogurtem, cukrem a citronovou šťávou.
- 4Nakonec salát ozdobíme dílky natvrdo uvařených vajec a snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.