Pařížské bramborové kuličky
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 5,5kilogramůBrambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
981 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
22 g
Sacharidy
171 g
Vláknina
34 g
Vápník
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme a pomocí vykrajovátka (tzv. pařížská lžíce) tvoříme malé kuličky. Povaříme je asi 5 minut v osolené vodě, ocedíme a necháme okapat.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo a kuličky opečeme dozlatova. Zbytky vykrájených brambor můžeme použít na kaši nebo do polévky.
- 3Podáváme jako přílohu k pečením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.