Pařížské hovězí řízečky
35 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusLimetka
- 1lžícePažitka
- 100mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
51 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
596 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Do masa postupně vetřeme sůl, bílý pepř, worcester a necháme 30 minut odležet v chladničce.
- 2V misce rozšleháme vejce, na další talíř nasypeme hladkou mouku. Řízečky obalujeme nejprve v mouce a poté ve vajíčku.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a řízečky na něm smažíme. Poté je vyjmeme a na papírové utěrce necháme okapat.
- 4Limetku omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- 5Řízečky servírujeme na připravené talíře, zdobíme plátky limetky a najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.