Pařížský sekaný řízek
30 min.
Ingredience
- 600gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusŽemle tuková
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
938 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
89 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
67 mg
Cukr
183 mg
Postup přípravy
- 1Žemli nakrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Po chvíli ji rozmělníme, přidáme mleté maso, bílek, pepř a sůl. Vypracujeme vláčné těsto.
- 2Z těsta utvoříme 8 tenkých řízků. Namáčíme je v těstíčku připraveném z vejce, 1dl mléka, 1 lžíce oleje, mouky a soli. Řízky ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.