Párková roláda z vepřového bůčku
40 min.

Ingredience
- 1kilogramVepřový bok
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 4kusyPárky jemné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1570 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
146 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
25 mg
Vápník
21 mg
Postup přípravy
- 1Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.
- 2Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, opepříme a osolíme. Položíme na něj párky, lehce posypeme kmínem, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
- 3Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
- 4Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
- 5Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
- 6Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.