Párková roláda z vepřového bůčku

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1570 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
146 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
25 mg
Vápník
21 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.
  • 2
    Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, opepříme a osolíme. Položíme na něj párky, lehce posypeme kmínem, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
  • 3
    Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
  • 4
    Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
  • 5
    Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
  • 6
    Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.