Párky v omáčce z piva

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
924 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnku rozmícháme ve vodě Solamyl. Párky nakrájíme na přibližně 5 cm dlouhé kousky, každý na obou stranách rozřízneme do kříže a po délce několikrát šikmo nařízneme.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm připravené kousky párků. Pak je vyjmeme a necháme v teple - například zabalené v alobalu v mírně vyhřáté troubě.
  • 3
    Do oleje přilijeme pivo, přisypeme nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list a celý pepř, osolíme, promícháme a necháme chvíli vařit. Pak bobkový list a kuličky pepře vyjmeme, omáčku zahustíme Solamylem a ještě krátce povaříme. Opečené párky rozdělíme na talíře, přelijeme je horkou omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou je chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.