Párky v omáčce z piva
25 min.
Ingredience
- 4kusyPárky jemné
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 3kusyPepř černý celý
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaSolamyl
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
924 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnku rozmícháme ve vodě Solamyl. Párky nakrájíme na přibližně 5 cm dlouhé kousky, každý na obou stranách rozřízneme do kříže a po délce několikrát šikmo nařízneme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm připravené kousky párků. Pak je vyjmeme a necháme v teple - například zabalené v alobalu v mírně vyhřáté troubě.
- 3Do oleje přilijeme pivo, přisypeme nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list a celý pepř, osolíme, promícháme a necháme chvíli vařit. Pak bobkový list a kuličky pepře vyjmeme, omáčku zahustíme Solamylem a ještě krátce povaříme. Opečené párky rozdělíme na talíře, přelijeme je horkou omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou je chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.