Parmezánová omáčka
25 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 100gramůSýr Parmezán
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
50 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
75 mg
Cukr
200 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci si rozpustíme 50 g másla, přidáme k němu 1 lžíci hladké mouky a usmažíme si světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a mícháme do potřebné hustoty. Při mírné teplotě jíšku povaříme asi 10-15 minut.
- 2Parmezán jemně nastrouháme. Omáčku odstavíme z plotny, parmezán zamícháme do horké omáčky a mícháme do doby, až se rozpustí. Omáčku nalijeme do omáčníku a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 4. 11. 2016
Parmezánová omáčka
Je to Výborné😍