Parmezánové kořeněné sušenky
55 min.
Ingredience
- Příprava těsta
- 100lžicMáslo čerstvé
- 100lžicMouka pšeničná hladká T 650
- Těsto
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSýr Parmezán
- 100gramůSýr Cheshire
- 2lžičkyKari koření
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1728 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
180 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
86 mg
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Asi 4 plechy na pečení vymažeme 2 lžícemi másla, na pomoučení válu si odložíme 4 lžíce hladké mouky a troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
- 2Těsto: Sýry nastrouháme. Do hlubší mísy prosijeme mouku se solí, přidáme kari koření a nastrouhané sýry. Moučnou směs se sýry zpracujeme společně se změklým máslem do hladkého těsta. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na větší, tenký obdélníkový plát, ze kterého vykrájíme obdélníkovým vykrajovátkem asi 40 ks sušenek. Vykrájené tvary rozložíme na vymazané plechy tak, aby se jednotlivé kousky nedotýkaly, pečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě dozlatova. Sušenky necháme vychladnout na děrované podložce a servírujeme je k vínu, jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.