Parmice na bílém víně

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme citron a pokrájíme na hodně tenká kolečka. V hrnci s vařící vodou spaříme rajčata a nahrubo nasekáme.
  • 2
    V dostatečně velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm za občasného zamíchání oloupaný česnek a omytou, osušenou a jemně nasekanou petrželku, aniž bychom nechali česnek zbarvit. Přidáme polovinu rajčat a víno a vše podusíme na prudkém ohni a za častého míchání asi 10 minut, aby se část tekutiny vyvařila.
  • 3
    Ochutíme omáčku špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře. Pak přidáme ryby, několik koleček citronu, zbývající rajčata a vše dusíme na středním plameni pod pokličkou dalších 8-10 minut. Pak přemístíme ryby i s omáčkou na servírovací mísu a hotový pokrm podáváme horký na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.