Parmice na víně
45 min.
Ingredience
- 40mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 60gramůŠalotka
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVývar rybí
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůPetržel kudrnka
- 800gramůParmice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
147 mg
Cukr
413 mg
Postup přípravy
- 1Parmice zbavíme šupin, na hřbetě nařízneme od hlavy až k ocasu, osolíme, opepříme, potřeme olejem a ugrilujeme z obou stran.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou šalotku a půl minuty orestujeme. Podlijeme vínem, vývarem, osolíme, opeříme a vmícháme ještě lžíci másla. Povaříme 10 minut.
- 3Parmice upravíme na talíře, přelijeme vinnou omáčkou, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.