Parmice na zázvoru
25 min.
Ingredience
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1,25decilitryOmáčka sójová
- 3lžíceCukr moučkový
- 1špetkaChilli omáčka
- 1,25decilitryVývar rybí
- 1kusPaprika zelená
- 1kusRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,25decilitryOcet česnekový
- 1kilogramParmice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
19 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Zvenčí i zevnitř rybu omyjeme a utřeme do sucha. Po každé straně parmici třikrát nařízneme, osolíme a opepříme zvenčí i zevnitř.
- 2Rybu položíme na ohnivzdorný talíř, posypeme nasekanou jarní cibulkou, zázvorem a vložíme i s talířem do pařáku, umístěného v hrnci nad hladinou vody, zakryjeme pokličkou, vaříme v páře 10 minut.
- 3Do pánve vlijeme sójovou omáčku, česnekový vinný ocet, chilli omáčku, moučkový cukr, pokrájenou papriku, rybí vývar, rajče a přivedeme k varu. Omáčku vaříme na prudkém plameni, dokud dostatečně nezhoustne.
- 4Rybu vyndáme z pařáku a položíme na ohřátou servírovací mísu. Přelijeme omáčkou a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.