Parmigiano z lilků

32 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek omyjeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Vejce promícháme s vodou, mouku s oreganem.
  • 2
    V pánvi zahřejeme dvě lžíce oleje. Plátky lilku nejprve obalíme ve vejcích, potom v mouce. Smažíme v oleji z každé strany asi 3 minuty. Plátky necháme okapat na ubrousku. Takto osmažíme všechen lilek, dle potřeby přidáme do pánve olej.
  • 3
    Po smažení vytřeme pánev do sucha papírem a urovnáme na ni plátky osmaženého lilku, mohou se částečně překrývat. Posypeme je nastrouhaným parmezánem, pak na ně rozdělíme mozzarellu nakrájenou na kostičky a zalijeme je rajskou omáčkou (nebo ochuceným protlakem).
  • 4
    Pánev přiklopíme a vše dusíme 5–10 minut, až se sýr začne rozpouštět. Pokrm dáme na talíře nebo podáváme přímo z pánve. Může se servírovat i jako příloha.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.