Parmigiano z lilků
32 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 2lžíceVoda pitná
- 4lžíceOlej olivový
- 100gramůMozzarella
- 40gramůSýr Parmezán
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,25litrProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lilek omyjeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Vejce promícháme s vodou, mouku s oreganem.
- 2V pánvi zahřejeme dvě lžíce oleje. Plátky lilku nejprve obalíme ve vejcích, potom v mouce. Smažíme v oleji z každé strany asi 3 minuty. Plátky necháme okapat na ubrousku. Takto osmažíme všechen lilek, dle potřeby přidáme do pánve olej.
- 3Po smažení vytřeme pánev do sucha papírem a urovnáme na ni plátky osmaženého lilku, mohou se částečně překrývat. Posypeme je nastrouhaným parmezánem, pak na ně rozdělíme mozzarellu nakrájenou na kostičky a zalijeme je rajskou omáčkou (nebo ochuceným protlakem).
- 4Pánev přiklopíme a vše dusíme 5–10 minut, až se sýr začne rozpouštět. Pokrm dáme na talíře nebo podáváme přímo z pánve. Může se servírovat i jako příloha.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.