Parmská omáčka
45 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 120gramůŠunka parmská
- 200mililitrůVíno červené
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 170gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2kusyŠalotka
- 3lžíceOmáčka hnědá univerzální (UHO)
- 0,5kusBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
6 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
40 mg
Cukr
526 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku nasekáme a na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a podusíme.
- 2Poté přilijeme vývar a víno a zvolna asi 20min provaříme. Přimícháme nasekanou bazalku a rozdrobený sýr, zahustíme hnědou omáčkou, ochutíme solí a pepřem.
- 3Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke kapustě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.