Parmské králičí řízky
35 min.
Ingredience
- 600gramůKráličí maso
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 40gramůSýr Parmezán
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 4lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
63 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
735 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté králičí maso nakrájíme na řízky a jemně naklepeme. Maso osolíme, obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem,solí a nastrouhaným sýrem a nakonec ve strouhance.
- 2Řízky ihned po obalení smažíme na pánvi na oleji.
- 3Omytá a osušená rajčata nakrájíme na plátky a opečeme na oleji.
- 4Řízky upravíme na talíře a obložíme pečenými rajčaty.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.