Parmské řízky
40 min.
Ingredience
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 500gramůTelecí kýta
- 50gramůSýr Parmezán
- 4kusyRajčata
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 1kusMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1392 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
39 g
Sacharidy
192 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytou telecí kýtu nakrájíme přes vlákna na řízky. Okraje nařízneme, aby se nekroutily, maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Vejce, strouhaný parmezán a mléko smícháme a směs použijeme jako druhou vrstvu trojobalu a nakonec obalíme také ve strouhance.
- 2Řízky ihned vkládáme na rozpálený olej a poté smažíme při nižší teplotě dozlatova.
- 3Ve zbylém oleji osmažíme na silnější plátky nakrájená rajčata.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.